Henrik Ekman Henrik Ekman

Renare Marks Vårmöte i Norrköping 2018

Vi deltar på Nätverket Renare Marks Vårmöte i Norrköping 21-22 mars 2018 med tema Masshantering. Välkommen att besöka oss i vår monter om ni vill veta mer om oss och vad vi gör!

Dagen innan Vårmötet arrangeras ett studiebesök där man bl a får titta på vår arbetsplats på Kolkajen i Norrköping. Där utför vi marksanering efter kolhanteringen som skett där förr i tiden samt rivning av betongkonstruktioner. Dessutom utförs en arkeologisk undersökning i samband med saneringsarbetet.

DSCF7686.JPG
DSCF7690.JPG
Läs mer
Henrik Ekman Henrik Ekman

Termisk sanering i Uppsala

I Uppsala är vi i full gång med installationsarbeten inför en termisk sanering in situ med hjälp av s.k. elektrisk resistivitetsvärmning. Saneringen utförs på en gammal verkstadsindustri byggd 1899 belägen centralt i Uppsala. En k-märkt verkstadsbyggnad håller där på att grundförstärkas och byggas om till kontor av vår kund Uppsala Industrihus. Markföroreningen består huvudsakligen av trikloretylen och ligger delvis under en byggnad på djup mellan 3 och 10 m i tät jord bestående av lera och morän.

Saneringen utförs i samarbete med det kanadensiska företaget McMillan-McGee som är världsledande inom detta område och som har utvecklat den patenterade metoden ET-DSP™. Installation av elektroder, extraktionsbrunnar, temperaturgivare samt en avancerad luft- och vattenreningsanläggning har utförts och uppvärmning och rening av marken utförs under mars-augusti 2018. 

UPPSALA2.png
UPPSALA4.png
Läs mer